Sprookjes en worden wie je werkelijk bent

Dit is een verhaal over worden wie je bent, verlangen, toeval en het realiseren van je droom…

Eind 2023 ontdekte ik een uitgeverij met alleen maar boeken in mijn favoriete genre: oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Dat was smullen voor mij, als een kind in de snoepjeswinkel! Ik bestelde meteen een paar boeken, maar helaas ging er wat mis bij de postbezorger en werden de boeken nooit geleverd. Dus ik mailde naar de uitgever en kort daarop ontving ik de boeken alsnog. Een paar weken later bestelde ik opnieuw een paar boeken bij haar, en wéér ging het mis bij de postbezorger. Deze keer werd het pakket beschadigd afgeleverd en ontbrak er zelfs een deel van mijn bestelling. Dus ik weer mailen met de uitgever. Ze herkende me nog van de vorige keer en er ontstond een leuk contact, waarin we onze verbazing deelden over het gedoe met de post.

Om een lang verhaal kort te maken, een paar weken later ontving ik een mailtje van Adrie met de vraag of ik het leuk zou vinden om als lezer aan het woord te komen in de nieuwe HEUS. Dit is een magazine dat zij twee keer per jaar uitgeeft met daarin allemaal mooie en inspirerende artikelen, onder andere over nieuw verschenen boeken bij haar uitgeverij A3 boeken. Ik had al een paar exemplaren van HEUS gelezen en was er erg enthousiast over, dus ik stemde maar wat graag toe.

Wat een leuke vragen kreeg ik vervolgens van haar! Gaandeweg ontdekte ik dat dit interview een wezenlijke rode draad in mijn leven blootlegde en dat door haar vragen mijn essentie en diepste verlangen geraakt werden. Ik was al een paar maanden met een nieuwe naam en website voor mijn praktijk bezig, en ik was opnieuw (ja inderdaad, voor de zoveelste keer in mijn leven) in de ban van sprookjes geraakt. Deze keer omdat ik had ontdekt dat de sprookjes die wij allemaal zo goed kennen, in de verste verte niet lijken op de originele verhalen die de gebroeders Grimm in het begin van hun carrière hadden verzameld en gepubliceerd. De originele verhalen bleken hun wortels te hebben tot ver in de prehistorie en het belangrijkste thema van deze oeroude volksverhalen was…worden wie je werkelijk bent. Dit is mijn levensmissie zolang ik mij kan herinneren, dus je begrijpt wel dat ik me hier helemaal in onderdompelde! Hoe dit verliep en waar dit toe leidde kun je nu dus lezen in het interview, hier online, op bladzijde 24 en 25.

Vandaag kreeg ik met de post (die het pakket deze keer wonderwel in één keer goed wist te bezorgen) een hele stapel exemplaren van HEUS om gratis weg te geven. Dus, zo lang de voorraad strekt, geef ik je graag zo’n prachtig magazine cadeau als je bij me in de praktijk bent!

En wat heeft dit verhaal nou te maken met het realiseren van mijn diepste verlangen? Ik was dus volop in het onderwerp sprookjes gedoken, en ontdekte dat het originele handschrift van de gebroeders Grimm bewaard was gebleven en recent opnieuw in het Duits was gepubliceerd. Dat moest ik lezen natuurlijk (gelukkig is mijn Duits vrij behoorlijk). Ik begon te zien hoe de oude inwijdingskennis over worden wie je werkelijk bent onder de symbolische verhalen verstopt lag. En ik zag ook allemaal lijntjes met latere teksten en gedichten van mystici uit allerlei godsdiensten en spirituele stromingen (een vroege fascinatie van mij). Stel je voor dat ik hier een boek over zou kunnen schrijven, zo begon ik te dromen. Sinds mijn kindertijd wilde ik al betekenisvolle verhalen schrijven, maar verder dan een paar artikelen voor collega’s in VNIG was ik nooit gekomen. Zou het nu…? Ik besloot gewoon te beginnen! Zonder dat iemand het wist, schreef ik de eerste vijf hoofdstukken met daarin de eerste drie originele sprookjes en hun ontsleutelde geheimen. Man man, wat had ik het naar mijn zin! Mijn hart sprong bijna uit mijn borst van vreugde. Ik had iets wezenlijks ontdekt, waar mijn hele wezen al jaren op leek te wachten en nu had ik het eindelijk gevonden. Het idee was er en ik hoefde het alleen nog maar te doen. Wat een onwijs gaaf creatief proces!

En toen was daar ineens weer een mailtje van Adrie: “Zeg Marlene, heb jij niet toevallig een manuscript op de plank liggen?” Huh, ik had haar toch niets verteld…”Tja,” zegt ze, ‘ik had zomaar het gevoel dat je ergens mee bezig was…”

En nu komt er dus een boek!

Wauw, dankjewel Adrie, voor je vertrouwen in mij. En dankjewel kosmos! Ik heb al vaak ervaren hoe alles in jou samenspant als ik een diep verlangen uitspreek, maar dit is de grootste droom die ik ooit heb durven dromen. Je opent wegen voor me die ik niet voor mogelijk heb gehouden. Vol vertrouwen stap ik in je creatieve stroom en laat me meevoeren naar de volgende fase van worden wie ik werkelijk ben. 

Verlang jij er ook naar om te worden wie je werkelijk bent, zodat je je diepste verlangen kunt gaan leven? Lees hier alles over de cirkels die ik speciaal voor dit doel heb opgericht! Je bent van harte welkom.

Meer inspiratie

Een ware zoektocht

Een interview met Marlene van Lier door het Vakblad voor Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg (VNIG). Op haar vijfde viel ze

Lees meer

Echte liefde

Liefde is een basisemotie. Mensen kennen veel vormen van liefde en het verlangen naar verbinding kun je vervullen in de

Lees meer

Cirkels

Naast individuele trajecten bied ik nu ook groepsprogramma’s aan in de vorm van cirkels, waarin jij je innerlijke waarheid kan vinden en kunt gaan leven vanuit je hart. Durf jij dit pad te bewandelen?